
Så firar ni en mer hållbar påsk Påsken är en tid för gemenskap, tradition och återhämtning men också för överflöd, matsvinn och ökad konsumtion. Här kommer flera konkreta åtgärder för att fira en mer hållbar påsk. Påsken är en möjlighet att både inspirera och agera. Låt ert firande bli ett exempel på hur tradition och hållbarhet kan gå hand i hand. 1. Det börjar med maten Mat är ofta högtidens största klimatpåverkare. Men det är också ett område där ni enkelt kan göra skillnad som vid exempelvis personalfika, kundgåvor eller gemensamma luncher. Välj ekologiska och KRAV-märkta ägg till eventuella påskluncher. Prioritera sill framför lax. Sill är både traditionell och ett mer hållbart val ur fiskeriperspektiv. Om kött serveras, välj svenskt lamm. Importerat lammkött har ofta betydande klimatpåverkan. Alternativt kan helt vegetariska rätter erbjudas. Planera inköp noggrant och hantera rester med omsorg då det minskar matsvinnet. 2. Påskpynt med miljöfokus Att...
Prenumerera för att läsa hela artikeln